5 simpele manieren om je kantoor op te leuken!

 In Blog

Kantoormeubelen huren kan een uitkomst zijn in veel situaties: bij een sterk fluctuerende bezetting bijvoorbeeld, of bij een tijdelijk evenement. Vaak is het wel zo dat bij een tijdelijke inrichting er minder aandacht wordt besteed aan het opleuken van het kantoor: immers het is maar voor een beperkte periode. Een persoonlijke sfeer kan echter de sfeer en de werkproductiviteit ten goede komen. Daarom hierbij enkele tips waarmee je ook een tijdelijk kantoor voor niet al te veel geld kan opleuken!

modern strak kantoorPlanten en bloemen

Bij een plant op kantoor denk je misschien allereerst aan een grote meerjarige plant die in de hoek staat. Dat kan, maar het is misschien niet altijd de meest opbeurende optie. Bij een tijdelijk kantoor hoeft een plant niet jarenlang mee te gaan, dus heb je meer keus. Denk eens aan kleine plantjes met bloemen voor op de tafels.

Foto’s

Bij foto’s denk je misschien al snel aan foto’s van je gezin of van die leuke vakantie. Leuk, maar zeker voor een flexplek niet heel betekenisvol voor andere gebruikers. Een mooie maar meer neutrale foto is in deze omstandigheden beter: een mooie natuurfoto bijvoorbeeld. Grappige dieren doen het ook altijd goed!

Mooie accessoires

Elk kantoor heeft accessoires nodig: notepads, geeltjes, nietmachines. Zelfs in dit digitale tijdperk ontkom je er niet aan. Als je hier geen saaie grijze exemplaren voor kiest kan je al een groot verschil maken. Wat dacht je van kantooraccessoires in de kleur van het bedrijf, mooie boekensteunen of een desk organizer (de volwassen versie van de oude pennenbak)?

De muren en de vloer

Ook de vloer van je kantoor kan veel invloed hebben op de sfeer. Deze kan je snel opleuken met bijvoorbeeld een kleedje. Zeker als je een kantoor voor een bepaalde periode huurt loont het vaak niet om de muren in een andere kleur dan wit te verven, en dit heeft vaak ook geen zin: het wordt al snel te druk. Maar denk eens aan een mosschilderij of moswand: zo heb je kleur én groen in je kantoor. Ook een mobiele wand hoeft niet wit te zijn maar wellicht in de kleur van het bedrijf.

Ook licht is misschien iets waar je op een kantoor helemaal niet over nadenkt. Met wat goede TL-buizen heb je natuurlijk in principe voldoende licht. Echt sfeervol is het echter niet. Denk bijvoorbeeld eens aan een pauzehoekje of een vergaderzaal: met een mooie goede lamp is hier al snel veel winst te behalen.

Weg met de rommel

Rommel maakt een kantoor al snel veel minder prettig om in te werken en ook om te zien. Zorg er dus ook in een tijdelijk kantoor voor dat er geen rotzooi ontstaat omdat werknemers hun spullen niet kwijt kunnen. Zorg voor voldoende kastruimte en denk ook bij een tijdelijk kantoor na over opslag en indeling, zodat het geen rommeltje wordt. En als je kiest voor mooie opslag meubels, wordt je kantoor er ook nog eens mooier van.

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER