5 tips om cybersecurity toe te passen op kantoor

 In Blog

Cybersecurity is een onderwerp wat steeds belangrijker wordt. Het komt bij iedereen voor en is daarom van groot belang, ook bij bedrijven en kantoren. Zodra er bij één iemand in een bedrijf iets gehackt wordt, heeft dat vaak grote en vervelende gevolgen voor het gehele bedrijf. Wees je daarom bewust van de veel voorkomende manieren van cybercrime en voorkom dit met een aantal simpele aanpassingen. Verhoog je veiligheid en kies voor cybersecurity.

Installeer software updates

Software updates zijn het meest onderschat, maar wel erg belangrijk. Zodra er een nieuwe update uitgebracht wordt door een fabrikant, zit er ook standaard een veiligheidsupdate bij. Na een tijdje komt er dan ook online te staan wat er precies geüpdatet is. Aan de hand daarvan kunnen hackers de computers die nog niet geüpdatet zijn hacken. Zorg er daarom voor dat alle computers worden voorzien van een update op het moment dat deze beschikbaar komt.

5 tips om cybersecurity toe te passen op kantoor

Schaf een VPN-verbinding aan

Door de aanschaf van een VPN wordt de locatie van de gebruikers verborgen. Zo maak je het voor hackers een stuk moeilijker om al het dataverkeer te ontcijferen. Daarom is het erg belangrijk om een VPN-verbinding aan te schaffen en te gebruiken.

Vermijd onbekende e-mails, vreemde links en pop-ups

Tegenwoordig zijn de phishing mails erg bekend, maar gaat het daar nog steeds fout. Dit zijn namelijk mailtjes waarbij een pop-up of link wordt meegestuurd waar een software achter zit. Deze software is altijd kwaadaardig en kan er voor zorgen dat de afzender in je computer kan en dus bijvoorbeeld bij bedrijfsgevoelige data of zelfs bankrekeningen kan komen. Zorg er daarom voor dat je niet zomaar op een link klikt en vermijd onbekende en vreemde mails.

Een wachtwoordmanager

Het bewaren en managen van wachtwoorden wordt een steeds grotere uitdaging. Bij sommige systemen is het namelijk zo dat je voor elk account een ander wachtwoord moet hebben of deze om een bepaalde tijd moet wijzigen. Een veel voorkomend probleem is dat we voor al onze accounts hetzelfde wachtwoord gebruiken. Voor hackers zijn is dit de ideale manier om wachtwoorden te kraken. Door middel van een wachtwoordmanager kan je op een veilige manier wachtwoorden genereren zodat het extreem moeilijk is om deze wachtwoorden te kraken.

Opleidingen en trainingen zijn erg belangrijk

Interne en externe trainingen zijn erg belangrijk om alert te blijven en samen met alle medewerkers te voorkomen dat er virussen binnengehaald worden. Zo kan je zowel intern als extern trainingen verzorgen voor het plaatsen van mail in een spamfolder. Mail gaat namelijk niet automatisch naar een spamfolder, tijdens een interne of externe training kan je zulke onderdelen behandelen zodat al het personeel hier van op de hoogte is. Zo bescherm je het gehele kantoor tegen virussen en ongewenste cybercrime.

 

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER