Bedrijfsgezondheid, hoe worden we actiever?

 In Blog

Je hebt het ongetwijfeld al eens gehoord, dat wij als Nederlanders gemiddeld veel te veel zitten. De afgelopen jaren zijn er steeds meer werkgevers die het personeel stimuleren om meer te bewegen. Ook zijn er werknemers die actie hebben ondernomen om meer te gaan bewegen en daar komen vaak creatieve ideeën bij kijken. We hebben er 3 op een rij gezet

Bedrijfsgezondheid verbeteren door andere manier van werken mnt diverse bureaus en bureaustoelen

De printer verplaatsen

Een irritatie of net dat stukje bewegen. De printer niet op of naast je bureau maar net één meter verder waardoor je toch even op moet staan. Bij de één zorgt het voor irritatie en bij de ander zorgt het voor een klein loopje en extra beweging gedurende het werk.

Iedereen zorgt voor zichzelf

Haal jij drinken voor je collega’s tijdens kantooruren? Steeds meer bedrijven stimuleren het om iedere werknemer voor zichzelf te laten zorgen. Zo loop je toch wat vaker op en neer tijdens je werk en dat is goed voor de gezondheid.

Verschillende soorten bureaus en bureaustoelen

Dit is een van de ideeën die nog niet als standaard gezien wordt, maar wel erg goed is voor de beweging gedurende de dag. Bij dit concept wordt er gebruik gemaakt van bureaus op verschillende hoogtes. Zo zijn er bureaus op hoogte van een bureaustoel, maar zijn er ook verstelbare bureaus die bijvoorbeeld worden ingezet in combinatie met een deskbike of om staand te werken. Het is vaak even wennen, maar de bedrijven die onder andere het staand werken en de deskbike in gebruik hebben zijn van mening dat er meer én productiever gewerkt wordt door de medewerkers.

Waar is bewegen goed voor? Er zijn verschillende redenen waarom we meer moeten bewegen. Voorkom beroertes, hart- en vaatziekten, diabetes (type 2), darmkanker en hoge bloeddruk. Daarnaast houd je ook je lichaamsgewicht op pijl waardoor het risico op overgewicht verminderd. Buiten de fysieke redenen, is het ook bevorderlijk voor de mentale gezondheid. Voldoende bewegen zorgt voor een beter zelfbeeld en minder last van depressies en angsten.

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER