De beste planten voor in de kantoortuin

 In Blog

Uit onderzoek is gebleken dat mensen minder ziek worden wanneer er planten op de werkplek staan. Dan komen we vervolgens uit op een hippe insteek hiervan: de kantoortuin. In de praktijk blijkt deze kantoortuin toch niet zo groen als we ons erbij voorstellen, omdat veel bedrijven de tijd er niet aan willen besteden en de planten allemaal dood gaan.

Het is ook moeilijk om een plant in leven te houden op een plaats waar eigenlijk niemand zich ervoor verantwoordelijk voelt. Hierdoor eindigen restjes koffie en thee vaak in de plantenpot en dit is iets waar een plant vaak niet tegen kan. In een kantoor sterven de meeste planten door te veel water in plaats van te weinig.

beste-planten-in-de-kantoortuin

Onverwoestbare planten

Toch zijn er wel een aantal planten die tegen een stootje kunnen en daardoor geschikt zijn voor in een kantoor. Deze planten kunnen beter tegen te veel of te weinig water en minder licht. Wij hebben deze vijf die hards voor je op een rijtje gezet.

1. Fatsia japonica

De Fatsia Japonica oftewel de vingerplant is een mooie groene plant die tegen een stootje kan. De plant fleurt de hele ruimte op en is bijna niet dood te krijgen. De vingerplant is ook geschikt voor in de tuin dus als je hem zat bent, zet je hem gewoon buiten.

2. Monstera deliciosa

Deze plant is zeer herkenbaar dankzij de gaten in de bladeren. Hierdoor heeft hij ook de naam gatenplant gekregen. Let wel op: de Monstera deliciosa heeft weinig water nodig.

3. Ficus elastica

De ficus mag natuurlijk niet ontbreken in de top 5 van onverwoestbare planten. Dit is de rubberboom. De plant heeft grote, groene bladeren en groeit mooi door. Er is ook een variant verkrijgbaar met gemarmerde bladeren in de kleuren grijsgroen, wit en donkergroen. Leuk voor de afwisseling.

4. Ficus lyrata

De vioolbladplant is een ficus die ook goed in een kantoor geplaatst kan worden. Met weinig verzorging groeit deze plant het beste.

5. Schefflera arboricola

Als laatste in ons rijtje hebben we de vingersboom staan. Deze plant heeft bladeren met uitgespreide ‘vingers’. Een plant die je hele kantoor opvrolijkt.

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER