De huidige trends m.b.t. kantoorinrichting

 In Blog

Is het tijd voor een nieuw kantoor, of gaan jullie het kantoor aanpassen? Wij geven je graag wat inspiratie met de trends van 2019 op het gebied van kantoorinrichting. Opvallend is dat de trends van 2018 doorzetten en er weinig nieuwe trends naar voor komen. We hebben de belangrijkste trends voor je op een rijtje gezet.

Het geluk van medewerkers staat centraal

Hoe gelukkiger we zijn als medewerkers, hoe productiever we kunnen werken. Steeds meer werkgevers beseffen het belang daarvan en gaan er mee aan de slag om de productiviteit en het geluk van de werknemers te verhogen. De inrichting van een kantoor kan hier veel invloed op hebben. Onderdelen als ontspanning, sfeervolle ruimtes en vooral ergonomisch meubilair zijn hierbij belangrijk en worden steeds meer aangepakt door werkgevers.

Flexibele kantoorinrichting

Snel schakelen op wisselende omstandigheden is vaak een vereiste van een kantoor. Door modulaire systemen kunnen kantoren makkelijk verkleint of uitgebreid worden. Verstelbaar en ergonomisch verantwoord gebruik zijn belangrijk om snel te kunnen schakelen in een organisatie. Multifunctionele kantoorruimtes zorgen ervoor dat ruimtes voor verschillende doeleinden ingezet kunnen worden waardoor veranderingen en snel schakelen binnen de organisatie verbeterd kan worden. Bartafels en krukken in de kantine zijn fijn voor een informeer overleg terwijl akoestische banken juist weer fijn zijn om in een drukke ruimte rustig te overleggen.

Renovatie: van oud naar nieuw

Tegenwoordig worden oude gebouwen gerenoveerd tot moderne bedrijfspanden. De authentieke eigenschappen worden behouden, zodat het karakter van het gebouw blijft bestaan. Het interieur wordt vervolgens aangepast aan de stijl van het pand. Hierbij worden veel pure materialen gebruikt, zoals hout, leer, steen en staal. De industriële look is dan ook erg populair voor kantoren.

Biophillic design

Bij biophillic design worden elementen uit de natuur naar binnen gebracht. Toepassing van natuurlijke elementen in kantoren zorgt voor meer productiviteit en minder stress. Natuurlijk licht, planten, levende muren en uitzicht op de natuur zijn goede voorbeelden van biophillic design. Het ervaren van natuurlijke texturen als mos, hout of steen brengen indirecte positieve effecten teweeg.

Advies nodig over het tijdelijk inrichten van de kantoorruimte? Neem dan contact met ons op.

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER