De impact van thuiswerken op het kantoor

 In Blog

De coronacrisis is op het moment van schrijven van dit blog nog zeker niet voorbij, en totdat er een vaccin is zal de crisis nog wel even door gaan. Door alle genomen maatregelen en advies is thuiswerken opeens het nieuwe normaal geworden en beseffen bedrijven dat het allemaal ook prima kan draaien als het personeel fysiek niet op kantoor aanwezig is. Echter denken wij dat het traditionele kantoor toch niet zal verdwijnen, hier schrijven we daar meer over.

De impact van thuiswerken op het kantoor

Tussen de 65 en 90 procent van de werkplekken in kantoren wordt op dit moment niet gebruikt.

Door dit thuiswerken blijft een heel groot gedeelte van de werkplekken (tijdelijk) onbenut. Grotere organisaties zoals ASR, Shell en ABN Amro geven aan dat ruim 75% van de werkplekken op dit moment buiten gebruik is. Bij sommige organisaties legt dit percentage zelfs hoger. Een woordvoerder van ABN Amro geeft aan dat ze denken dat er een blijvende verschuiving is naar het werken op afstand, maar beseffen ook dat werknemers graag naar kantoor blijven komen, al is het wel minder geworden.

Minder kosten voor het huren van kantoorruimte

Hier liggen voor bedrijven ook weer kansen. De kosten voor het huren van kantoorruimte zal immers afnemen. We zien ook dat bedrijven telkens flexibeler willen zijn en hierdoor een vaste kantoorruimte combineren met het aanbieden van flexwerk plekken bij locaties van HNK of Tribes.

Ook bij de inzet van kantoormeubilair merken wij dat bedrijven flexibeler willen zijn. Gelukkig is dat bij ons, Brandenburg Kantoormeubelverhuur, juist iets waar we goed in zijn. Namelijk het flexibel inzetten van kantoormeubilair. De tijdelijke inzet van kantoormeubelen kan een hele prettige oplossing zijn, zelfs ook bij mensen thuis om hun te faciliteren in een prettige werkplek thuis.

Heeft u interesse in het huren van kantoormeubelen? Denk hierbij aan bureautafels, bureaustoelen en al het andere wat u nodig heeft voor de inrichting van een comfortabel kantoor, neem dan gerust contact met ons op.

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER