Een moderne kantoorinrichting in vier stappen

 In Blog

Moderne kantoorinrichtingEen moderne kantoorinrichting is niet alleen bedoeld om een plek te bieden om te kunnen werken. Het kantoor moet vooral ook een plek zijn waar medewerkers zich geïnspireerd voelen, waar ze goed kunnen samenwerken maar ook op gezette tijden even kunnen ontspannen. Het lijkt soms niet de moeite waard om in deze aspecten te investeren als je maar tijdelijk kantoormeubelen huurt, maar juist bij bijvoorbeeld kortstondige projecten kan een prettige werkomgeving het verschil maken. Daarom geven we hier enkele tips om ook je tijdelijke kantoor te voorzien van een moderne inrichting.

Flexibele werkplekken

Flexibele werkplekken lijken wel de spil van elk modern kantoor. Weg is de tijd waarin iedereen nog een eigen bureau had, tegenwoordig kiezen werknemers elke ochtend waar ze gaan zitten. Dit stimuleert je werknemer om met verschillende collega’s samen te werken maar ook bespaart het je ruimte als je veel parttime medewerkers hebt. Doordat er geen vaste plaatsen zijn blijven bureaus vrij van opstapelende papieren, wat weer bijdraagt aan een licht kantoor. Het geeft je ook de mogelijkheid om bureaueilanden te creëren en deze ook naar behoefte snel aan te passen als je bezetting veranderd. Als je kantoormeubelen huurt zit je niet vast aan een vaste hoeveelheid meubelen, waardoor je alle vrijheid hebt.

Licht en ruimte

Kenmerkend voor een modern kantoor is licht en ruimte. Grote ramen voor daglicht en veel bewegingsruimte maken dat je kantoor fris oogt. Daglicht is niet alleen een vereiste vanuit de arbo-wetgeving, maar zorgt ook voor een lichte en natuurlijk overkomende werkomgeving. Door niet te veel barrières en hoge kasten in het midden van de kantoorruimte te plaatsen creëer je ruimtelijkheid. Denk bijvoorbeeld eens aan lage kasten om eventuele scheiding tussen bureaueilanden aan te brengen.

Je eigen touch

Ook als je kantoormeubelen huurt is het van belang om je eigen touch aan de ruimte te geven. Bedenk wat er belangrijk is voor jouw bedrijf en welke sfeer daarbij past. Heb je een fris en duurzaam imago? Investeer in planten. Grafisch ontwerp? Wellicht passen wat industriële details beter. Een persoonlijke sfeer is essentieel in een modern kantoor. Als je bijvoorbeeld voor je startup niet teveel geld wilt uitgeven, kan je eens bij een kringloop kijken voor een mooie bank voor bij je ontvangst.

Ruimte om te ontspannen

Ontspanning bevordert de productiviteit. Geef je werknemers de ruimte om af en toe even een momentje voor zichzelf of met collega’s te nemen en je zult zien dat het de concentratie en de werkhouding bevordert. Zorg voor een rustgevende koffiehoek, maar ook ruimte voor wat actievere ontspanning is aan te raden. Denk eens aan een gameconsole of een tafelvoetbaltafel. Met een scheidingswand kan je zelfs in 1 kantoorruimte al een plek maken waar werknemers zich even kunnen terugtrekken.

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER