Gaan we in de toekomst minder naar kantoor?

 In Blog

Door de corona crisis zijn we allemaal thuis gaan werken. Nu we langzaam aan steeds meer mogen, komt ook het moment dat we weer naar kantoor mogen gaan om te werken. Maar willen we dat nog wel? Uit onderzoek blijkt dat heel veel mensen het thuiswerken fijn vinden.

Thuis productiever dan op de werkvloer

Ondanks het feit dat het verleidelijk is om thuis even snel de afwasmachine uit te ruimen of een wasje te draaien tijdens het werk, vinden veel mensen dat ze thuis veel productiever zijn dan op kantoor. Dat komt omdat je tijdens je werk toch vaak wordt afgeleid door collega’s. Een korte vraag tussendoor zorgt ervoor dat je afgeleid bent en weer helemaal opnieuw in de materie moet duiken. Terwijl je die afwasmachine leeg haalt op je eigen tijd, wanneer je even een korte pauze nodig hebt of een klus hebt afgerond.

Gaan we in de toekomst minder naar kantoor?

Snelle vergaderingen via Zoom of Teams

Waar we vroeger lange vergaderingen hadden, worden vergaderingen nu snel geregeld via Zoom of Teams. Iedereen komt snel ter zake en discussies duren minder lang. Het is dus een groot voordeel om via de computer te vergaderen. Daarbij is het altijd een gedoe om een vergadering te plannen omdat vaak niet iedereen beschikbaar is, een online vergadering is gemakkelijker. Iedereen kan dan inloggen vanaf zijn eigen locatie.

Flexibel werken heeft de toekomst

De coronacrisis heeft ons geleerd dat werken vanuit huis vele voordelen heeft en het ook goed te realiseren is. Voor veel bedrijven betekent dit dat ze minder kantoorruimte nodig hebben en flexibeler om kunnen gaan met hun werkplekken. Het kantoor wordt misschien meer een clubhuis waar je als team bij elkaar komt voor inspirerende sessies. Het flexibel omgaan met werkplekken betekent dat je, als bedrijf, soms meer kantoormeubelen nodig hebt en soms minder. Hierbij is het handig als je kantoormeubelen kunt huren. Zo ben je flexibel en maak je niet onnodig veel kosten. Bij Brandenburg verhuur staan wij voor alle bedrijven klaar en kunnen we snel schakelen met het leveren van verschillende soorten kantoormeubelen.

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER