Guilty pleasures op kantoor, herkenbaar?

 In Blog

Wanneer je veel uren in een week op kantoor doorbrengt, maak je weleens het een en ander mee. Uit een onderzoek van een groot Nederlands uitzendbureau blijkt dat er enorm veel ‘guilty pleasures’ op kantoor plaatsvinden, waar meer dan 85% van de ondervraagden zich in herkennen. Wij zetten de 5 voorkomende op een rijtje!

Nummer 1: De lift

Je hebt vast weleens de lift dicht laten gaan terwijl je in je ooghoek heel erg duidelijk zag dat iemand zijn best deed om deze lift te halen. Was het een vervelende collega? Of had je het echt niet gezien?

Nummer 2: Mailen naar een collega

Heb je ook wel eens je collega die tegenover je zit gemaild in plaats van aangesproken? Mailen is natuurlijk veel meer privé en daarbij lijkt het ook nog eens of je heel hard aan het werk bent.

Nummer 3: Mee luisteren met het privé gesprek van je collega

Heb je ook wel eens een gesprek opgepikt van je collega welke je ineens helemaal aan het volgen was? En naderhand ook nog over het gesprek vragen stellen en commentaar geven? Herkenbaar?

Nummer 4: Een ander plekje weten te bemachtigen

Iedereen op kantoor wil natuurlijk op de beste werkplek zitten. Maar welke werkplek is nu het meest populair? De meeste mensen kiezen het liefst voor een werplek waarbij niemand mee kan kijken op je beeldscherm. Wat zal daar de reden van zijn?

Nummer 5: Telefoon mee naar de toilet

Wanneer je op kantoor werkt en naar de toilet gaat heb je vast en zeker weleens je telefoon meegenomen. Even op het gemak enkele berichtjes lezen en terug sturen of je social media even bekijken. Je hebt vast en zeker wel eens een collega weg zien lopen terwijl hij of zij een smartphone in de kontzak stopt.

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER