Het inrichten van een klein kantoor

 In Blog

Helaas kunnen we niet allemaal genieten van een enorm kantoor met voldoende ruimte voor een groot bureau en verschillende kasten. Soms hebben we slechts een kleine ruimte tot onze beschikking. Het is belangrijk om de kamer dan zo in te richten dat je alle beschikbare ruimte optimaal benut, én er voor zorgt dat het heel groot lijkt. Wij hebben een aantal tips voor je waardoor je dit heel gemakkelijk kunt bereiken.

inrichten-klein-kantoor

1. Licht = ruimte

Natuurlijk licht in een kamer oogt altijd veel ruimtelijker. Als het mogelijk is zorg er dan voor dat er zoveel mogelijk natuurlijk licht je kamer binnenkomt. Zorg dus voor lichte raamdecoratie of vitrage.

2. Wit als basis

Zoals we bij punt 1 al vertelde, licht zorgt voor een ruimtelijk effect. Kies bij een klein kantoor daarom voor een witte of lichte basis. Dit telt voor zowel de inrichting als de verlichting. Probeer de kleuren in de kamer zo licht mogelijk te houden. Witte of crème kleurige wanden en lichte meubelen. Kies daarbij voor wit kunstlicht. Als je niet voldoende daglicht in de kamer hebt, moet je zorgen voor voldoende kunstlicht en dan is wit kunstlicht het beste. Dit werkt ruimtelijker dan geel kunstlicht en geeft hetzelfde effect als daglicht.

3. Blik op het raam

Bij een kleine kamer denk je altijd dat je je bureau het beste tegen een muur kunt zetten, of in een hoek. Dit is echter niet waar. Zet je bureau richting het raam. Hierdoor kijk je naar buiten wanneer je voor je kijkt. Dit geeft je een ruimtelijk gevoel.

4. Niet breed maar hoog

Je wilt in je kantoor ook altijd kasten hebben waarin je mappen en andere documenten kunt opbergen. Om je kantoor zo ruim mogelijk te houden is het handig om te kiezen voor hoog in plaats van breed. Een brede kast zorgt voor minder ruimte omdat deze ook vaak heel breed is. Kies voor een hoge, smalle kast. Hierin kun je vaak net zoveel opbergen, het oogt alleen wel ruimtelijker.

5. Ergonomie

Onze laatste tip is eigenlijk niet gericht op de inrichting van een klein kantoor. Dit is belangrijk in ieder kantoor. Door de ergonomie te verbeteren zorg je ervoor dat je minder lichamelijke problemen krijgt zoals schouder-, nek- en rugproblemen. Kies voor een goede bureaustoel en wanneer je je bureau richting het raam zet kun je vaak ook je benen strekken. Dit is belangrijk als je de hele dag zit. Verder moet je ervoor zorgen dat je beeldscherm ver genoeg van je ogen staat en het beste is om te werken met een los toetsenbord in plaats van een laptop. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat je minder last krijgt van kwaaltjes.

Gemakkelijk de juiste inrichting

Met bovenstaande tips is het inrichten van een klein kantoor zodat het toch ruimtelijk lijkt heel gemakkelijk. Wil je graag meer informatie over het inrichten van een kantoor met tijdelijk kantoormeubilair? Neem contact met ons op, wij helpen je graag.

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER