Het nieuwe werken: tips en trucs voor je kantoorinrichting

 In Blog

Het nieuwe werken: er wordt veel aan gedaan en misschien nog wel meer over geschreven. Kort samengevat is het nieuwe werken  het kunnen werken waar en wanneer je wilt, mogelijk gemaakt door technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren zoals mobiel internet. Hierdoor kunnen werknemers altijd en overal bij de voor hen nodige informatie. Al deze ontwikkelingen bij elkaar zorgen er voor dat de werkvloer drastisch veranderd is. Niet langer is er één kantoor waar iedereen samenkomt maar kunnen werknemers overal aan het werk, zowel thuis als op zogenaamde flexwerkplekken. Maar wat zijn nou de voordelen van dit nieuwe werken voor bedrijven? Welke invloed heeft het op je kantoorinrichting en wat kun je doen om je werknemers zo goed mogelijk te faciliteren?

Flexibele werktijden

Het nieuwe werken maakt het mogelijk dat werknemers zelf hun uren indelen. Sommige werknemers kunnen hierdoor makkelijker hun werktijden afstemmen op de kinderopvang, anderen presteren beter als ze wat langer kunnen doorslapen in de ochtend. Dit zorgt er voor dat er langer mensen op kantoor zullen zijn op een werkdag maar ook dat medewerkers niet allemaal tegelijk aanwezig zijn. Of je kantoorinrichting hierop aangepast moet worden hangt helemaal af van hoe je kantoor er uit ziet. Is de eetplek nu voor het grootste deel leeg, omdat mensen niet meer tegelijkertijd eten? Misschien hebben je werknemers meer baat bij wat kleinere zithoekjes.

Flexibele werkplaatsen en thuiswerken

Een van de voordelen van het nieuwe werken is dat werknemers hun werk overal kunnen doen; niet alleen op kantoor of thuis, maar ook onderweg, op een flexibele werkplek of zelfs in een café. Het is niet langer nodeloos ingewikkeld om een klein kantoor in een andere stad te openen zodat werknemers korter hoeven te reizen en meetings kunnen op elke gewenste plek plaatsvinden.

Thuiswerken heeft vele voordelen: geen reistijd, flexibiliteit voor de werknemer, minder kosten voor de werkgever en alle rust om werkzaamheden in te doen. Als werknemers veel thuis werken, is een goede werkplek belangrijk. De thuiswerkplek is misschien geen onderdeel van de standaard kantoorinrichting, et is belangrijk dat je als organisatie waarborgt dat je werknemers ook thuis goed meubilair hebben dat voldoet aan de nieuwste eisen.

Kantoor

Als er zo veel ruimte is voor werknemers om hun werkzaamheden elders uit te voeren, dan verandert de situatie op kantoor ook: het is niet meer vanzelfsprekend dat iedereen op kantoor is onder werktijd. Doordat mensen vaker thuiswerken zal je misschien minder ruimte nodig hebben. Door gebruik te maken van flexplekken kunnen meerdere werknemers met minder werkplekken aan de slag. Dit kan schelen in de ruimte en dus ook in de kosten.

Er zullen echter wel situaties zijn waarin er wél extra ruimte nodig is. Denk niet alleen aan een congres, een drukke periode of een tijdelijk project. In de vakantie kan het zijn dat werknemers juist meer thuiswerken (om zo ook op de kinderen te kunnen passen) of juist minder (te veel afleiding thuis). Ook kunnen er fases zijn waarbij er juist veel mensen op kantoor werken omdat er veel samengewerkt moet worden.

Wat de situatie ook is, het nieuwe werken heeft baat bij een flexibele kantoorindeling. Door het huren van kantoormeubilair kun je binnen enkele dagen inspelen op een vergrote behoefte aan meubilair, of juist een verminderde. Zo zit je niet met dure lege plekken en kun je direct voor nieuwe bureaus zorgen als dit nodig is. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER