Het nut van een scheidingswand

 In Blog

Als je kantoormeubilair huurt omdat je bijvoorbeeld tijdelijk extra bezetting hebt, zal je je waarschijnlijk eerst concentreren op bureaus en stoelen. De aankleding van je bedrijfsruimte is echter ook bij tijdelijk meubilair zeer belangrijk, want ook aan deze werkplekken wil je dat optimaal gewerkt wordt. Een scheidingswand is een veelzijdig product dat je in veel situaties kan helpen; door een scheidingswand te huren kun je je kantoorruimte veel beter benutten. In dit blog zetten we enkele functies voor je op een rijtje.

Privacy met een scheidingswand

scheidingswand flexibel scheidingswand flexibel 

Met een scheidingswand kun je gemakkelijk binnen een grote kantoortuin kleinere secties maken, waar werknemers wat meer afgeschermd zitten van elkaar en van activiteiten om hen heen. Met de scheidingswanden kan een kantoor zo ingericht worden dat werknemers een eigen plekje hebben en toch goed kunnen samenwerken, omdat de wanden immers niet helemaal tot het plafond reiken.

Akoestiek in de ruimte

In een ruimte waar weinig in staat is de akoestiek vaak niet goed. Zeker bij tijdelijke projecten zal je weinig uitgeven aan versieringen zoals plantenbakken die de ruimte opvullen, waardoor de kans aanwezig is dat de ruimte hol klinkt en het er galmt. Door scheidingswanden te plaatsen, wordt het geluid in de ruimte geblokkeerd zodat er meer rust is. Dit zal de productiviteit van je werknemers zeker verhogen.

Op beurzen en recepties

Ook op beurzen en recepties komen scheidingswanden prima van pas. Zo kunnen ze je helpen je stand onder te verdelen in meerdere secties of om structuur aan te brengen. Daarbij kan je de scheidingswand ook gebruiken om posters aan op te hangen of bijvoorbeeld folders om mee te nemen.

Flexibel de ruimte indelen

scheidingswand fexibel

In tegenstelling tot vaste muren kunnen scheidingswanden heel makkelijk verplaatst, weggehaald of toegevoegd worden. Hierdoor kun je dus makkelijk de indeling van je kantoor aanpassen als er bureaus bijkomen of juist weggehaald worden. Zeker in een omgeving die vaak verandert kan het erg prettig zijn om flexibel verschillende ruimtes binnen je kantoor te kunnen creëren.

Zoals je ziet zijn er vele functies voor een scheidingswand, en kunnen ze op meerdere manieren een aanvulling zijn op je kantoorruimte. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, of wil je een offerte opvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER