Hoe plaats je het gehuurde meubilair bij evenementen?

 In Blog

Bij het organiseren van een vergadering, congres of beurs is de opstelling van het meubilair cruciaal voor de dynamiek tussen de deelnemers en eventuele sprekers of presentaties. De verhuur van meubilair bij evenementen is namelijk de eerste stap, een geslaagde opstelling bedenken echter de tweede! Want klopt de opstelling, dan zitten je bezoekers helemaal op hun gemak.

Brandenburg heeft de meest populaire meubelopstellingen voor congressen, vergaderingen of beurzen op een rij gezet, zodat je meteen kunt zien welke stijl het beste past bij jouw evenement.

  • Cabaret-opstelling: in deze situatie staan de tafels los van elkaar door de ruimte, maar allen gericht naar de voorkant van de zaal waar de spreker is. Afhankelijk van de grootte van de tafel, zitten er ongeveer 5 à 6 personen per groepje. De cabaretopstelling is erg handig als je de deelnemers tussendoor in groepen aan het werk zet; de interactie is groot bij deze opstelling. Een nadeel kan zijn dat er altijd een groep mensen is die zich moet omdraaien om het beeldscherm of de spreker te kunnen zien. 
  • U-vorm: in deze opstelling staan de meubels letterlijk in een U-vorm, de deelnemers zitten op stoelen aan de buitenzijde van de tafels, met hun gezicht naar de spreker aan de bovenkant van de opstelling. Dit zorgt ervoor dat ze voldoende ruimte hebben, maar ook zicht hebben op de andere deelnemers en de spreker. 
  • Blokopstelling/Carréopstelling: dit is een variatie op de U-vorm. Het verschil is echter dat er geen open zijde is, maar de tafels een vierkant of rechthoekig blok vormen. Deze opstelling is erg geschikt voor evenementen waarbij er geen centrale spreker is of presentatie op een scherm. De deelnemers hebben alle ruimte om te schrijven en kunnen de anderen goed zien. 
  • Theateropstelling: zoals de naam al zegt, staan in de theateropstelling de stoelen in rijen achter elkaar opgesteld. Er zijn geen tafels om op te schrijven aanwezig, want deze opstelling is ideaal voor presentaties waarbij de deelnemers alleen hoeven te luisteren en niet actief participeren. Een nadeel kan zijn dat er weinig tot geen interactie is, als een deelnemer een vraag heeft moet iedereen voorin de zaal zich omdraaien.
  • Examenopstelling: de deelnemers zitten individueel aan hun eigen tafel op een stoel. Er is geen interactie tussen de deelnemers, ze zijn allen gericht op de voorzijde van de zaal naar een eventuele spreker of ze zijn met hun eigen schrijfwerk bezig. 
  • Schoolopstelling: dit is een variatie op de examenopstelling. Het verschil is echter dat de deelnemers met z’n tweeën zitten in plaats van alleen. De benodigde tafel hier is meestal iets groter dan bij de examenopstelling, omdat er nu twee mensen achter zitten. Uiteraard is hier ook alle ruimte om te schrijven en te bewegen. 

Wat heb je nodig voor welke opstelling?

Om het overzichtelijk te houden, hebben we voor je onderstaand schema gemaakt. Hier kun je precies zien welk meubilair je voor welke opstelling precies nodig hebt. Want het verhuur van meubilair voor evenementen maken we je graag zo gemakkelijk mogelijk!

Opstelling Benodigd meubilair
Cabaret Stoelen en tafels
U-vorm Stoelen en tafels
Blok Stoelen en tafels
Theater Stoelen
Examen Stoelen en tafels
School Stoelen en tafels

 

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER