Hoe richt je een kantoor professioneel in?

 In Blog

Een nieuw of bestaand kantoor opnieuw inrichten is altijd spannend. Er komt vaak ook veel bij kijken, want hoe wil je het kantoor ingericht hebben en welke producten en materialen heb je daarbij nodig? Vandaag is het tijd om je tips te geven over de inrichting van een professioneel kantoor waar je klanten en gasten van onder de indruk zullen zijn.

Tip 1: Zorg voor veel daglicht

In de winter is het vaak somberder weer, maar met de zomerse zon maakt daglicht hét verschil. Licht heeft direct effect op je activiteitsniveau waardoor je alerter wordt. Werkplekken en het algehele kantoor hebben dus veel daglicht nodig om iedereen goed te laten functioneren.

Hoe richt je een kantoor professioneel in?

Tip 2: een goede verdeling met flexibele werkplekken

Een goede indeling van de ruimte is erg belangrijk op een professioneel kantoor. Daarnaast moet de ruimte ook vrij en flexibel ingedeeld zijn. Als medewerkers even op een andere plek moeten zitten, moeten ze die plek zo om kunnen toveren tot een fijne werkplek.

Tip 3: Creëer openheid in het kantoor

Openheid en transparantie zijn tegenwoordig belangrijke kernwaarden binnen bedrijven. Scheidingswanden kunnen zorgen voor privacy maar zonder direct een deur dicht te hoeven doen. Mooie glazen scheidingswanden zorgen voor een nog mooiere open inrichting waarbij toch iedereen een fijn eigen plekje heeft, maar er rekening gehouden is met privacy.

Tip 4: Kies voor groene planten

Alleen maar kantoormeubelen, zorgen vaak voor een wat grauwige sfeer op het kantoor. Voeg daarom planten toe aan de inrichting. Het ziet er niet alleen fris uit maar het zorgt ook nog voor een schonere lucht. Een schonere lucht draagt bij aan verbeterde werkprestaties. Wij kunnen dan ook geen reden bedenken om geen planten op kantoor te hebben.

Tip 5: Verlichting in de ruimte

In de sombere wintermaanden kan het snel grauw zijn op een kantoor, dat gevoel draagt zich snel over op medewerkers. Saaie Tl-verlichting zorgt daarbij niet voor een betere sfeer. Zorg daarom dat de verlichting zorgt voor meer natuurlijk licht waardoor er meer energie ontstaat bij medewerkers. Hoe beter de kwaliteit van de verlichting, hoe vrolijker medewerkers aan de slag zullen gaan.

Interesse om uw kantoormeubelen te huren? Neem dan vandaag nog contact met ons op, wij helpen u graag verder.

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER