Kantoor opvrolijken in de lente

 In Blog

De lente is weer aangebroken! De zon schijnt langer, de bloemen komen tevoorschijn en langzaam maar zeker verschijnen de blaadjes ook weer aan de bomen. Wellicht merk je dat het humeur van de medewerkers verbetert of worden er plannen gemaakt voor leuke evenementen. In dit blog geven we enkele tips om ook het kantoor op te vrolijken in de lente, of je nou gebruik maakt van een flexibele of vaste kantoorinrichting.

Kunstbloemen

Gewone bloemen zijn op een kantoor niet altijd praktisch. Ze hebben verzorging nodig, gaan niet zo lang mee en wellicht zijn er medewerkers allergisch. Maar de mooie, felle kleuren van bloemen geven wel meer vrolijkheid dan groene planten. Kunstbloemen zijn tegenwoordig een prima alternatief: velen zien er levensecht uit, ze gaan lang mee en als je ze niet meer wilt gebruiken sla je ze zo op voor een volgend jaar. Decoreer dus gerust de vergadertafels.

Een kleurrijk prikbord

Een prikbord kan nuttig zijn in elk bedrijf: het is een handige plek om aankondigingen of bijvoorbeeld kaartjes op te hangen waar iedereen ze kan zien. Met een vrolijk gekleurde lap stof, die je om het prikbord heen kan spannen en aan de achterkant kan vastzetten, heb je voor een klein budget opeens veel meer kleur in het kantoor. Als je hier een bedrijfskleur voor kan gebruiken zal het zeker passen in de kantoorinrichting.

Vrolijk gekleurde traktaties

Wat is er leuker dan vrolijke kleurtjes in de lente? Vrolijk gekleurde snacks en snoepjes. Koop eens een schaal met leuk gekleurd snoep. Paaseitjes bijvoorbeeld, maar ook gewone snoepjes kunnen goed. Liever iets gezonder? Kleine snacktomaatjes en paprika’s geven ook een vrolijke sfeer en zijn zeer kleurrijk. Zo haal je niet alleen kleur in huis, maar trakteer je ook nog eens op wat lekkers.

Ga er op uit!

Je kan nog zoveel doen met decoratie, uiteindelijk zijn het de werknemers die de sfeer op kantoor bepalen. Is het voor het eerst boven de 20 graden buiten en schijnt de zon lekker? Stel eens voor om met zijn allen buiten wat langer te lunchen, of ga om 4 uur op een terrasje zitten met je medewerkers. Het lost wellicht wat werktijd, maar de positieve energie van dit soort uitjes zal zich dubbel en dwars terugbetalen.

Zoals je ziet kan je op genoeg manieren de lente in huis halen op kantoor. Is jouw kantoor in de lente extra bezet? Denk dan eens aan het tijdelijk huren van kantoormeubels. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakt voorstel!

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER