Kantoormeubelen direct aangepast aan de nieuwe situatie

 In Blog

Met een goede planning voorkom je onverwachte problemen, dat weet iedereen. Maar ook in het beste project kunnen dingen gebeuren die je niet aan zag komen. Als je hier al rekening mee houdt in je project opzet is het mogelijk om flexibel in te spelen op veranderingen en onvoorziene wendingen. Maar hoe ga je met veranderingen in de bezetting om als het gaat om je kantoormeubelen? Wat doe je als je werkplekken tekort komt, of juist direct nodig hebt?

Flexibele samenstelling van je team

Een project heeft niet altijd over de gehele looptijd dezelfde samenstelling. Sommige projecten hebben juist aan het begin een hoge bezetting: denk aan een IT-project waarbij in het eerste jaar de infrastructuur en software opgezet worden, waarna een klein core-team deze de rest van de looptijd invult en onderhoudt.

Ook kan een wijziging in het project altijd gebeuren. Mensen gaan weg of er komen extra medewerkers. Misschien wordt je project wel samengevoegd met een ander project waardoor de samenstelling van het team drastisch verandert.

En het is iets waar geen enkele projectmanager over wil nadenken: het stopzetten van een project. Elke medewerker heeft tijd en moeite in het project gestopt en iedereen wil het zien slagen, maar soms is het helaas al vroeg duidelijk dat het project geen kans van slagen heeft. Dan is het soms beter om de realiteit onder ogen te zien en door te gaan met een volgend project.

Het laatste waar je in deze situatie over wil nadenken is het kantoormeubilair. Maar wat doe je met alle spullen die je had aangeschaft voor dit project, als ze niet meer nodig zijn? En wat doe je als je opeens meer meubels nodig hebt dan je had voorzien?

Flexibel en onmiddellijk beschikbaar

Het huren van kantoormeubels kan dé oplossing zijn. Hierdoor hoef je geen meubels aan te schaffen voor medewerkers die maar korte tijd aan het project deelnemen. Blijft een medewerker toch iets langer omdat een onderdeel van het project uitloopt? Geen zorgen, je huurt je kantoormeubelen direct een paar maanden langer. Maar ook bij grotere wijzigingen in je bezetting kun je hier direct op inspelen.

Om welke reden je ook direct meubels nodig hebt (of juist niet), het huren van kantoormeubilair kan je heel wat kopzorgen schelen. Zo kun je je tijd gebruiken voor dat wat echt belangrijk is: het goed laten verlopen van je project!

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER