Tips bij het thuiswerken

 In Blog

Normaal gesproken zijn we bij Brandenburg Kantoormeubelverhuur druk bezig met het uitbreiden van werkplekken op kantoren van bedrijven. Maar de vraag in deze tijd is anders. Kantoormeubelen huren is voor veel bedrijven op het moment minder nodig omdat veel mensen geadviseerd worden om tijdelijk thuis te werken. Omdat wij veel ervaring hebben met het inrichten van werkplekken, geven we je in dit blog graag enkele tips bij het thuiswerken.

tips-bij-het-thuiswerken-brandenburg-kantoormeubelverhuur

Tip 1: Zorg dat je een ritme hanteert

De eerste en misschien gelijk wel één van de belangrijkste tips: zorg dat je volgens een planning werkt. Plan een online call in met het team als één van de eerste dingen in de ochtend, zodat iedereen weet wat hij of zij gaat doen die dag. Kleed je ook gewoon netjes aan, net zoals je zou doen als je naar kantoor gaat. Dit zorgt voor structuur en hierdoor besteed je je tijd efficiënter gedurende de dag.

Tip 2: Blijf bewegen

Op een normale werkdag op kantoor ben je, misschien ongemerkt, de hele dag af en toe in beweging. De wandelingen naar de koffiemachine, tijdens de lunch loop je naar een broodjeszaak en loop je een rondje met collega’s. Misschien loop je voor- en na het werk naar de bus, tram of trein. Maar thuis zijn die momenten veel minder. In je woonkamer kan je hoogstwaarschijnlijk toch wat minder meters maken. Zorg dus dat je pauzes inlast om even te bewegen. En doe de telefoontjes bijvoorbeeld lopend. Zo krijg je toch nog wat beweging en dat is zowel mentaal als fysiek gezond.

Tip 3: Maak afspraken met je gezin

Als je kinderen hebt en een partner, lijkt het voor hun misschien wel alsof je een vrije dag hebt en dat je leuke dingen kunt doen of voor hun kunt zorgen. Maak daarom duidelijke afspraken met elkaar. Bespreek je planning voor de week en zorg voor een rustige plek waar je je werk kunt doen.

Tip 4: Kies blokken voor productiviteit

Om productiever te zijn thuis kun je in blokken werken waarbij je je WhatsApp, je e-mail en je telefoon uit zet. Dit kan wellicht niet bij alle beroepen, maar als je dit wel kunt doen, zal dit je productiviteit enorm ten goede doen. In deze periode kan je ongestoord je werk doen zodat je je aandacht er een bepaalde periode goed bij kan houden. Je zorgt ervoor dat je zo lekker in je flow blijft. Gebruik deze tijd dan ook om de diepte in te duiken en aan de meer complexe zaken te werken.

Tip 5: Zorg voor een goede werkplek

Een goede stoel en een goed bureau zijn de basis van een comfortabele werkplek. Zorg voor een goede houding en probeer het werken aan de keukentafel tot een minimum te beperken. Geen goede werkplek thuis? Misschien kan je werkgever voor jou en je collega’s werkplekken inhuren. Je werkgever kan altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om te kijken wat wij in deze kunnen betekenen.

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER