Tips om je kantoortuin in te richten

 In Uncategorized

Een kantoortuin goed inrichten kan een uitdaging zijn. Tijdelijk de bureautafels, de bureaustoelen en de vergadertafels huren bij Brandenburg is natuurlijk geen probleem. Echter is het wel belangrijk om je kantoortuin zo efficiënt mogelijk in te richten. Dit vanwege uiteenlopende redenen. Een van die redenen is omdat je te maken kan hebben met geluidsoverlast. Je leest wel eens tips over wat medewerkers bijvoorbeeld zelf kunnen doen om geluidsoverlast voor hun collega’s of hun zelf te beperken. Maar je kunt natuurlijk ook de akoestiek in een kantoortuin verbeteren.

Tips om je kantoortuin in te richten

Tips om je kantoortuin in te richten: de indeling van het kantoor

Het is bijvoorbeeld heel belangrijk om goed te kijken hoe de verdeling is van alle medewerkers in een kantoortuin.

Bellen

Zo is het handig om bijvoorbeeld te kijken waar de medewerkers zijn ingedeeld die bijvoorbeeld continu aan het bellen zijn. Je kan er namelijk voor kiezen om je medewerkers te laten bellen in speciale belcellen die voorzien zijn van akoestische plafonds en wandpanelen.

Pauze

Een ander belangrijk aspect wat voor geluidsoverlast kan zorgen is wanneer er pauze gehouden wordt door het personeel. Is er een aparte ruimte waar de pauze gehouden kan worden? Dat is namelijk erg handig zodat pauzeren minder geluid zal veroorzaken op de werkplekken.

Presentatieruimte

Ook bij een presentatieruimte is het belangrijk dat je geen last hebt van geluidsoverlast. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te bepalen of er met luidsprekers gewerkt zal worden. Zo weet je snel genoeg of je de ruimte met een dunne glazen wand kan creëren of dat een dikkere wand toch noodzakelijk is.

Aparte werkplekken

Het is ontzettend fijn als er in een kantoortuin aparte werkplekken aanwezig zijn. Zo kunnen medewerkers zich even terugtrekken wanneer hier behoefte aan is.

Verder kan je met een spuitpleisterplafond en akoestische gordijnen al veel geluid in een kantoortuin dempen. Maar ook een zachte vloerafwerking kan veel voordeel hebben. Zo zorgt deze afwerking ervoor dat loopgeluiden gedempt worden. Geluidsschotten bij de bureaus zorgen ook voor veel demping en voor privacy van een medewerker.

 

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER