Uw kantoor gezellig maken

 In Blog

Bij Brandenburg Kantoormeubelverhuur zien we natuurlijk dagelijks diverse kantoren. Van thuiswerkplekken tot aan grote kantoorpanden van multinationals en alles daartussen. Bij een kantoor denkt men al snel aan een bureau met een bureaustoel en eventueel een beeldscherm. In heel veel kantoren is dit ook het beeld als eerste, maar telkens meer is men bezig met de versiering van het kantoor. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet hoe je je kantoor kan versieren en hoe je het gezellig kan maken voor jezelf en je collega’s of werknemers.

Kantoor gezellig maken

Het eerste waar veel mensen aan denken om wat sfeer in een kantoorruimte aan te brengen zijn planten. Planten kunnen een prettige toevoeging zijn aan de kantoorruimte. Grotere bakken planten kunnen ook bepaalde hoekjes creëren waar dan bijvoorbeeld mooi wat ruimte ontstaat om een tafel neer te zetten waar mensen even met elkaar kunnen overleggen. Ook kan je door middel van kantoorkasten een hoek creëren. Op die kantoorkast kan je dan ook enkele mooie planten plaatsen, om zo wat meer privacy te bieden. Zo hebben wij bijvoorbeeld een jaloeziedeurkast die 106 cm hoog is. Met deze kasten kun je gemakkelijke een afscheiding of kleine wand maken die functioneel is, maar ook zorgt voor meer sfeer.

Schilderijen of promotiemateriaal op de muur

Een mooi schilderij aan de muur kan een ruimte snel gezellig maken. Een schilderij kan heel persoonlijk zijn. Ga daarom voor een stuk want een affiniteit heeft met de branche waar je in werkt. Of een stuk van een artiest waar je persoonlijk fan van bent, zodat je je klanten hier enthousiast over kan vertellen. Dat breekt al snel het ijs als een belangrijke klant op bezoek komt. Veel bedrijven kiezen naast een schilderij die puur dient als versiering ook voor stukken op de muur over hun bedrijf. Dit is eigenlijk een stukje branding. Denk bijvoorbeeld aan quotes van personen die een inspiratie zijn in jullie vakgebied of verwerk de huisstijl of de slogan op de muur. Dit kan bijvoorbeeld met letters die je op de muur plakt, of je vraagt een grafisch vormgever iets moois te maken zodat je dit op canvas laat printen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Sfeervolle verlichting

Fel wit licht zorgt vaak voor een kille sfeer in de kantoorruimtes. Hoewel de verlichting op kantoor natuurlijk echt wel functioneel moet zijn, kan de juiste verlichting echt een groot verschil maken voor de sfeer in de verschillende ruimtes op kantoor. De nieuwste daglicht lampen bieden vaak een optie met dimmer aan. In de winter is het laat licht en vroeg donker. In fel daglicht zitten werken is dat niet altijd optimaal en even sfeervol. Dat zijn momenten waar je het licht wat kan dimmen zodat de sfeer wat gemoedelijker wordt. Je kunt ook werken met spots of andere hanglampen. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in verlichting op kantoor.

Met deze tips kun je in ieder geval alvast aan de slag gaan om het kantoor gezelliger te maken. Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk. Denk hierbij ook aan het kleurgebruik van meubilair en de muren. Advies nodig over de inrichting van uw kantoor met onze kantoormeubelen? Wij helpen u graag verder met de (tijdelijke) inrichting van uw kantoor, neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER