Ventilatie belangrijk voor corona-veilig kantoor

 In Uncategorized

We werken nog volop thuis met zijn allen, maar langzaam komt de verschuiving naar het nieuwe normaal op gang. Een periode waar bijna iedereen naar uit heeft gekeken en alles lijkt langzaam weer op gang te komen. Zo dus ook met het werken op kantoor. Echter de vraag bij een grote groep mensen is of het wel veilig is om op kantoor te gaan werken. Tijdens een recentelijke peiling gaf een gedeelte van de mensen zelfs aan pas weer op kantoor te willen werken als er een vaccin beschikbaar zou zijn.

Het belang van een goede ventilatie

De richtlijn van het RIVM is dat de ruimtes goed geventileerd moeten worden. Dus ook op kantoor. Terwijl eerder werd gedacht dat de airco flink aanzetten zou helpen tegen de verspreiding blijkt dat later niet te kloppen. Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam hebben ontdekt dat kleine hoestdruppeltjes minutenlang in de lucht kunnen blijven hangen als de ruimte niet goed geventileerd is.

Airco op kantoor

In China heeft men hier ook onderzoek naar gedaan. Zo werd ontdekt dat de airco juist zorgde voor een luchtstroom waarbij de mensen door de gehele ruimte besmet werden. Terwijl een goede ventilatie, dus ramen en deuren open waar dit kan, zorgt dat besmettelijke microdeeltjes veel minder kans kregen om bij een persoon aan te komen.

De vraag blijft natuurlijk hoe je op kantoor weet of je veilig aan de slag kunt gaan. Experts zeggen dat als je met niet zo veel mensen in een groot kantoor werkt en je 1,5 meter afstand houdt, je een geringe kans hebt om besmet te raken. Maar zorg altijd dat de ventilatiesystemen aan staan en als het kan zorg er dan voor dat ramen en deuren open staan. Af en toe even laten luchten is ook een optie. En vergeet ook niet dat men bij klachten thuis moet blijven. Zo blijft het risico minimaal.

Tijdelijk kantoormeubilair inzetten?

Het kan zijn dat er door deze (tijdelijke) veranderingen behoefte is om tijdelijk kantoormeubilair in te zetten. Als dat zo is kunnen wij u helpen met de tijdelijke inzet van bureaus, stoelen en ander meubilair. Neemt u gerust contact met ons op.

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER