Waarom kantoren in Nederland nooit gaan verdwijnen

 In Uncategorized

De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat de hele wereld even is wakker geschud. Ook met betrekking tot het traditionele werken lijkt er een blijvende verschuiving te hebben plaatsgevonden. Want waar sommige werkgevers soms nogal huiverig tegen thuiswerken aan keken, blijkt nu noodgedwongen in de praktijk dat hele teams toch ook heel goed samen blijven werken en ook productief zijn. Sommige bedrijven zien werknemers die zelfs productiever zijn dan voorheen. Regelmatiger en flexibeler thuiswerken, dat zal waarschijnlijk ook tot ver na de coronacrisis een nieuwe standaard blijven. Maar toch denken wij dat kantoren in Nederland echt niet zullen verdwijnen vanwege onderstaande redenen.

kantoren-blijven-bestaan

Talent aantrekken

Voor organisaties is het belangrijk regelmatig nieuw talent aan te kunnen trekken. Een kantoor heeft een bepaalde uitstraling die overeenkomt met de cultuur van het bedrijf. Die uitstraling kan een bepaald gevoel overbrengen bij werknemers waardoor ze zich meer betrokken voelen bij de organisatie. Zoiets kun je nooit creëren op afstand.

Samenwerken

Hoewel je via videobellen elkaar toch snel even kunt spreken, of zelfs met je hele team van ieder zijn eigen locatie kunt vergaderen op afstand, zorgt het echte samenkomen toch voor een stukje meer verbinding. Dit blijft in de toekomst dan ook belangrijk. Op afstand heb je toch minder inlevingsvermogen met elkaar en ook wordt het vertrouwen sterker als je elkaar regelmatig in het echt ziet. Maar denk ook aan negatieve momenten op een werkdag. Juist dan kan het belangrijk zijn om je collega te steunen bij dat lastige project of om een fout recht te zetten.

Energie

Iedereen is wel eens met frisse tegenzin naar zijn werk gegaan. Maar ook iedereen heeft waarschijnlijk wel eens meegemaakt dat door de energie van één of meerdere personen, je je al snel energieker voelde en toch zin kreeg in de werkdag. Dit effect zal je thuis vanzelfsprekend niet snel bereiken en ook daarom blijft het kantoor essentieel, ook in de toekomst.

Creatief

Door de meningen en inzichten van anderen te combineren met je eigen mening en inzicht kan je soms tot veel betere resultaten komen. Als je samenwerkt op één plek spreek je elkaar toch sneller aan dan dat je een belletje moet plegen om iets te vragen.

Samenvattend gezien zal het kantoor in onze ogen dan ook nog heel lang een prominente rol spelen bij de meeste organisaties. Wel is er in de toekomst wellicht meer behoefte aan flexibiliteit in werkplekken. Brandenburg Verhuur kan in deze gevallen meedenken aan de tijdelijke verhuur van kantoormeubilair, wij staan graag voor u klaar.

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER