Waarom licht op kantoor zo belangrijk is

 In Blog

Goed licht op kantoor is heel belangrijk, maar waarom? Het hebben van prettig en stimulerend licht op kantoor heeft niet alleen een positieve werking op de werkzaamheden maar ook op de stemming. Goed (dag)licht is een lichtsoort waarbij we ons als mens het prettigst voelen en ons het meest actief opstellen.

Waarom licht op kantoor zo belangrijk is, wij adviseren.

Helaas hebben niet alle kantoren voldoende ramen om genoeg licht te bieden om het hele kantoor goed te verlichten. Desondanks zie je bij kantoren die wel heel veel daglicht hebben door grote ramen, toch nog vaak alle verlichting aan staan. Om te zorgen voor echt goed licht op kantoor is het belangrijk om op een aantal punten te letten.

Er zijn zoveel verschillende soorten licht kleuren, voor welk kleur licht kun je het beste kiezen?

Vaak wordt er als lichtkleur op kantoor gekozen voor de kleur wit. Dit is een kleur die vaak door iedereen als prettig wordt ervaren. Dat komt omdat witlicht een heldere en frisse verlichting in de ruimte geeft. Witlicht is het beste te vergelijken met daglicht. De lichtsoort met de meest positieve werking op mensen omdat deze het meest natuurlijk is.

Waarom licht op kantoor zo belangrijk is, wij adviseren.

U kunt ook kiezen voor warmere kleuren licht op kantoor. Denk aan licht met meer geel-, oranje- of roodtinten. Deze lichtkleuren zijn warmer van kleur, wat een intiemer effect geeft. Wel wordt de ruimte vaak donkerder in tegenstelling tot het gebruik van witlicht. En wanneer het te donker is op kantoor, kan dit een negatief effect hebben op de prestaties van werknemers.

Waarom licht op kantoor zo belangrijk is, wij adviseren.

Vandaar dat er op kantoor vaker gekozen wordt voor een koele kleur licht. Hoe blauwer het licht is, hoe koeler de tint. In moderne kantoorruimtes zie je ook telkens vaker de nieuw ontwikkelde daglichtlampen. Dit zijn speciale lampen die daglicht simuleren.

Gebruik warmer licht daarom meer in bijvoorbeeld de ruimte waar geluncht wordt of waar mensen overleggen. Door de gezelligere sfeer kunnen medewerkers zich beter ontspannen en ook voor een overleg is het belangrijk dat medewerkers zich kunnen ontspannen.

Een ander belangrijk aspect bij het licht op kantoor, is de lichtsterkte.

Wanneer je een juiste kleur verlichting op kantoor hebt is het eigenlijk net zo belangrijk dat het een goede kleursterkte heeft. Voor een gemiddeld kantoor kan je denken aan een lichtwaarde van ongeveer 500. Je kunt je voorstellen dat als het licht te sterk zou zijn dit ook weer onprettig is. Voor het allerbeste resultaat schakel je een gespecialiseerd bedrijf in die alles doormeet en de optimale omgeving creëert voor uw medewerkers.

 

Op zoek naar een thuiswerkplek?  
KLIK HIER